• PC NEWS: 1.4.2.3 update is out! More info here. Report bugs here
  • CONSOLE 1.4 NEWS: On Aug 25 Journey's End was submitted to Microsoft and Sony! The timing of the review process is a bit unpredictable, so we cannot give you a specific "launch date" just yet. Click here for more info. The plan is to have the update on Switch out later this year. Stay up to date with console news here
  • MOBILE NEWS: Stay up to date with the latest mobile news here. Report mobile bugs here

Linux won't start on archlinux, steam

VitalyR

Terrarian
Steam or GOG
Steam
Single Player/Multiplayer
Both
Operating System
Linux Other
Terraria Version
1.4.2.3
Controls Used
Keyboard/Mouse
I just bought Terraria and start to enjoy the well-known game on my arch linux. But it won't start...
Here is the information when starting the game:
Bash:
./Terraria.bin.x86_64
Error Logging Enabled.
Setting breakpad minidump AppID = 105600
Steam_SetMinidumpSteamID:  Caching Steam ID:  76561198423036939 [API loaded no]
Using EXT_swap_control_tear VSync!
FNA3D Driver: OpenGL
OpenGL Renderer: NVIDIA GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2
OpenGL Driver: 4.6.0 NVIDIA 470.63.01
OpenGL Vendor: NVIDIA Corporation
MojoShader Profile: glsl120
Using EXT_swap_control_tear VSync!
Using EXT_swap_control_tear VSync!
Resolution changed to: 800x600.
Razer Chroma not supported: System.DllNotFoundException: RzChromaSDK.dll assembly:<unknown assembly> type:<unknown type> member:(null)
  at (wrapper managed-to-native) ReLogic.Peripherals.RGB.Razer.NativeMethods.Init()
  at ReLogic.Peripherals.RGB.Razer.RazerDeviceGroup.Initialize () [0x0000a] in <f9cae321587c4bcd98a9180050c6332d>:0
Corsair RGB not supported: System.DllNotFoundException: CUESDK_2015.dll assembly:<unknown assembly> type:<unknown type> member:(null)
  at (wrapper managed-to-native) ReLogic.Peripherals.RGB.Corsair.NativeMethods.CorsairPerformProtocolHandshake()
  at ReLogic.Peripherals.RGB.Corsair.CorsairDeviceGroup.Initialize () [0x00014] in <f9cae321587c4bcd98a9180050c6332d>:0
Logitech RGB not supported: System.DllNotFoundException: LogitechLedEnginesWrapper  assembly:<unknown assembly> type:<unknown type> member:(null)
  at (wrapper managed-to-native) ReLogic.Peripherals.RGB.Logitech.NativeMethods.LogiLedInit()
  at ReLogic.Peripherals.RGB.Logitech.LogitechDeviceGroup.Initialize () [0x0000a] in <f9cae321587c4bcd98a9180050c6332d>:0

It got stuck here. It is still running but there is no sound, no window.
I'm using Nvidia 470.63.01 driver with gnome 40 on wayland, is this a problem?
Please help me fix this problem! Thanks!
 
Top Bottom