• Journey's End on PC - Find info here and here. Please report bugs and issues for PC 1.4 and 1.4.1 to Re-Logic here.
  • Journey's End on Mobile - Find info here. Report bugs for Mobile 1.4 to DR Studios at this link and give as much detail as possible.
  • 1.4 will bring many changes to the PC version. We strongly advise making plans to back up your worlds and players prior to updating your game. More details here.
  • Console and Switch - The latest news can be found here. To report a bug, please use this link.

**REPORTED** [Mobile] Purple error blocking out parts of the map after transferring data to latest iPad air

Spctre

Skeletron Prime
Your Terraria Device
iPad Air (latest)
Mobile Bug Priority
Normal
Mobile OS
iOS 14.1
So lately I have noticed that whenever I open my world, random parts of the map would get covered in this purple error. Every time I rejoin the world, the purple spots move to different parts of the map. This all started to occur after I transferred everything from my old iPad to my new iPad Air. This happens on all worlds I transferred.

86FA9D2A-07A1-43F7-BDB6-C0A04D2A1803.jpeg
 

Unit One

Administrator
Staff member
Administrator
So lately I have noticed that whenever I open my world, random parts of the map would get covered in this purple error. Every time I rejoin the world, the purple spots move to different parts of the map. This all started to occur after I transferred everything from my old iPad to my new iPad Air. This happens on all worlds I transferred.

View attachment 297978
Strange, thanks for sharing @Spctre. Can you upload this world to look at it better. Here’s where you can find your world files:
  • Open your Files App and you should see these folders.
  • On Android devices - Android > data > com.and.games505.TerrariaPaid > Worlds
  • On iOS devices - On My <Device> > Terraria > Worlds
  • Then, here on the forums you can use the “Upload a File” to attach a copy of the world file to your post.
 

Spctre

Skeletron Prime
Strange, thanks for sharing @Spctre. Can you upload this world to look at it better. Here’s where you can find your world files:
  • Open your Files App and you should see these folders.
  • On Android devices - Android > data > com.and.games505.TerrariaPaid > Worlds
  • On iOS devices - On My <Device> > Terraria > Worlds
  • Then, here on the forums you can use the “Upload a File” to attach a copy of the world file to your post.
Apparently attaching .wld files doesn't work on ios for me. I will send the world file via my computer instead.
 

Attachments

Last edited:

Laventry

Terrarian
After transferring to a new iPhone, I have also encountered this error. Purple blotches on world map.
E6ECC4A3-2B11-4E0B-8357-5CD574BB8F96.png
 
Last edited:

Laventry

Terrarian
No, it will clear up temporarily on the map then return later. But the gameplay itself is fine with no glitches.
 

Unit One

Administrator
Staff member
Administrator
Apparently attaching .wld files doesn't work on ios for me. I will send the world file via my computer instead.
Thanks for including the world.

For @Spctre and @Laventry - have you been playing single player exclusively, do you play multiplayer, have you gone on any public servers or used a multiplayer app outside of the base game? Just trying to find some sort of pattern of when this happens. I haven’t been able to reproduce it, but I mainly play single player, so just brainstorming if it’s linked to multiplayer.
 

Laventry

Terrarian
For @Spctre and @Laventry - have you been playing single player exclusively, do you play multiplayer, have you gone on any public servers or used a multiplayer app outside of the base game? Just trying to find some sort of pattern of when this happens. I haven’t been able to reproduce it, but I mainly play single player, so just brainstorming if it’s linked to multiplayer.
For my world I have only played in a single player game. The glitch only happened after I did a data restore to a new device from a backup. Prior to the transfer the map looked perfectly fine.
- I have also included the .wld file
 

Attachments

Last edited:

baalhawk42

Terrarian
Those pink/purple error spots are blocks that didn't load properly. it may be that the transfer didn't go properly.<3:redspin:.I am happy to support :dryadsmile::redspin::)
 
Top Bottom